Appeltaart Bewaren of invriezen

Appeltaart bewaren

Appeltaart bewaren kun je het beste als de taart eerst wordt ingepakt in huishoudfolie of aluminiumfolie, of natuurlijk in een taartstolp of taartdoos. En dan bewaar je de taart liever niet open in de koelkast, en eigenlijk ook niet in de warme kamer.

Maar het ligt er ook aan hoelang je de appeltaart wil bewaren. Als je vandaag de taart bakt en pas morgen wilt eten, dan is de bovenstaande methode het beste.

Nu zul je je misschien afvragen waarom niet in de koelkast? Dat heeft er mee te maken dat de koelkast er voor zal zorgen dat de taart wat nat wordt. Er zitten immers ademende ingrediënten in de taart en vaak ook in de koelkast.

Dit lekker krokant gebakken appeltaart kan dan te vochtig worden. Dus in de koelkast altijd in een taartstolp, en goed afsluiten. Zo’n taartstolp kun je eigenlijk in iedere huishoudwinkel kopen.

Op deze manier kun je de appeltaart een dag of twee maximaal in de koelkast bewaren.

Veel mensen vinden het eten van een koude taart echter niet lekker. Dus haal de taart wel op tijd uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen. En je kunt een stukje appeltaart natuurlijk ook even een paar seconden als het ware opwarmen in de magnetron.

Wil je een appeltaart bakken voor later, of wil je meerdere taarten bakken voor een verjaardag over enkele of meerdere dagen, dan kun je een appeltaart prima invriezen.

De meeste gekochte appeltaarten bij de supermarkt staan immers ook vaak in de vriezer.

Appeltaart invriezen

Een appeltaart invriezen is heel goed mogelijk. Daartoe moet je de vers gebakken appeltaart allereerst luchtdicht verpakking, en dat in een materiaal die geschikt is voor de diepvries.

Het allerbeste is om de taart eerst in te pakken in huishoudfolie of plastic diepvrieszak, en vervolgens in een zo goed mogelijk passende taartdoos. Niet te groot en zeker niet te klein.

Maar je kunt tegenwoordig ook diepvriesbakjes kopen waar een hele taart in kan.

Ook als je één stukje taart of een paar stukjes over hebt, kun je deze invriezen.

Liever niet overigens in het diepvriesvakje bovenin de koelkast, maar in een echte diepvriezer. Daarvan in de temperatuur lager als van een diepvriesvakje. En dus kun je de taart langer goed houden.

Een ingevroren taart is twee tot drie maanden houdbaar in de vriezer.

Wel tijdig voor gebruik ontdooien, en eventueel nog even in een warme oven om de taart nog lekkerder te maken.